Страница 1 от 1

коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия) след

МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 4:52 am
от vino2007
коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия) след като в червено вино реколта 2007 имам:
към 15.11.2008
Свободен серен диоксид 8.02
Общ серен диоксид 26.10
Летливи киселини 0.95

през май 2008 стионостите бяха:

Свободен серен диоксид 15
Общ серен диоксид 37
Летливи киселини 0.93

Благодаря

МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 8:20 am
от sstan
Остава въпроса какви са ти ЛК към днешна дата?
Освен това "химия" е доста общо понятие

МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 7:06 pm
от Alambik
Този серен се появява и при лозе третирано със сяросъдържащи пестициди, хербециди и т.н. Наистина киселините са ти високи, но ако са стабилни и не се променят ще можеш да си го изпиеш!!! :D :D

В момента Летливитe киселини ca 0.95

МнениеПубликувано на: Съб Ное 22, 2008 5:03 am
от vino2007
В момента Летливитe киселини ca 0.95 а преди 6 месеца бяха 0.93
НАЧИНАЕЩ винар в (стрес)съм :!: Имам доста голямо количество от въпросното вино (за цяла дружина за цяла година). Реших да не си слушам технолога и във виното за 11 месеца е слагано еднократно 20 г/т
калиев метабисулфид и нищо друго не е правено(не е проветрявано,не е стабилизирано, не е филтрирано.
Та във този смисъл питам:
коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия)

МнениеПубликувано на: Нед Ное 23, 2008 12:14 pm
от vinoirakia
1. Слушай си технолога
2. Ползвай серен двуокис
3. Нищо не ти пречи да казваш , че въобще не ползваш химия - както всичката ни ракия е от грозде. :twisted: