коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия) след

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия) след

Мнениеот vino2007 » Пет Ное 21, 2008 4:52 am

коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия) след като в червено вино реколта 2007 имам:
към 15.11.2008
Свободен серен диоксид 8.02
Общ серен диоксид 26.10
Летливи киселини 0.95

през май 2008 стионостите бяха:

Свободен серен диоксид 15
Общ серен диоксид 37
Летливи киселини 0.93

Благодаря
vino2007
 
Мнения: 10
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 4:42 pm
Местоположение: Перущица

Мнениеот sstan » Пет Ное 21, 2008 8:20 am

Остава въпроса какви са ти ЛК към днешна дата?
Освен това "химия" е доста общо понятие
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот Alambik » Пет Ное 21, 2008 7:06 pm

Този серен се появява и при лозе третирано със сяросъдържащи пестициди, хербециди и т.н. Наистина киселините са ти високи, но ако са стабилни и не се променят ще можеш да си го изпиеш!!! :D :D
Alambik
 
Мнения: 93
Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 10:49 pm
Местоположение: Plovdiv

В момента Летливитe киселини ca 0.95

Мнениеот vino2007 » Съб Ное 22, 2008 5:03 am

В момента Летливитe киселини ca 0.95 а преди 6 месеца бяха 0.93
НАЧИНАЕЩ винар в (стрес)съм :!: Имам доста голямо количество от въпросното вино (за цяла дружина за цяла година). Реших да не си слушам технолога и във виното за 11 месеца е слагано еднократно 20 г/т
калиев метабисулфид и нищо друго не е правено(не е проветрявано,не е стабилизирано, не е филтрирано.
Та във този смисъл питам:
коректно ли е да твърдя че използвам миннимално(химия)
vino2007
 
Мнения: 10
Регистриран на: Чет Окт 02, 2008 4:42 pm
Местоположение: Перущица

Мнениеот vinoirakia » Нед Ное 23, 2008 12:14 pm

1. Слушай си технолога
2. Ползвай серен двуокис
3. Нищо не ти пречи да казваш , че въобще не ползваш химия - както всичката ни ракия е от грозде. :twisted:
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта

cron