Страница 1 от 1

помогнете не започва ферментацияяя

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 5:12 pm
от ika
на трети вечерта сложих кабернето ,а вече 24 часа ферментация едва се долавя.
дзахарноста му беше 23 и аз незнайна защо на 230 кг каша сложих още 2 кг захар.
сулфатизирах с 300 мл 6% серниста / и това е май много/ и след три часа засях с тридесет грама предварително разтворени дрожди.
всичко добре но няма ферментация ,как да я подсиля ,обливах с топла вода но не помогна.
захарноста е спаднала с една еденица ,но не е както трябва .
дайте съвети

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 6:56 pm
от vinoirakia
Аерирай и чакай.
Дано не си изсипал дрождите върху кисилината :shock:

а

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 8:36 pm
от ika
дрождите ги сложих три часа след кисилината.

МнениеПубликувано на: Съб Окт 04, 2008 9:59 pm
от vinoirakia
Върху.
Дано си разбъркал добре.

а

МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2008 9:23 am
от ika
каквото и да е станало е станало,от тук на татък какво да правя.
наново да захраня с дрожди ще има ли ефект.
да изчакам още ,изминали са едва 36 часа.
сутринта сложиж две туби с гореща вода / в мъста/ и се надявам да повишат температурата на мъста ,което да подпомогне процеса.