помогнете не започва ферментацияяя

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

помогнете не започва ферментацияяя

Мнениеот ika » Съб Окт 04, 2008 5:12 pm

на трети вечерта сложих кабернето ,а вече 24 часа ферментация едва се долавя.
дзахарноста му беше 23 и аз незнайна защо на 230 кг каша сложих още 2 кг захар.
сулфатизирах с 300 мл 6% серниста / и това е май много/ и след три часа засях с тридесет грама предварително разтворени дрожди.
всичко добре но няма ферментация ,как да я подсиля ,обливах с топла вода но не помогна.
захарноста е спаднала с една еденица ,но не е както трябва .
дайте съвети
ika
 
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Сеп 27, 2008 7:57 pm

Мнениеот vinoirakia » Съб Окт 04, 2008 6:56 pm

Аерирай и чакай.
Дано не си изсипал дрождите върху кисилината :shock:
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

а

Мнениеот ika » Съб Окт 04, 2008 8:36 pm

дрождите ги сложих три часа след кисилината.
ika
 
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Сеп 27, 2008 7:57 pm

Мнениеот vinoirakia » Съб Окт 04, 2008 9:59 pm

Върху.
Дано си разбъркал добре.
vinoirakia
 
Мнения: 363
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:29 pm
Местоположение: Пловдив

а

Мнениеот ika » Нед Окт 05, 2008 9:23 am

каквото и да е станало е станало,от тук на татък какво да правя.
наново да захраня с дрожди ще има ли ефект.
да изчакам още ,изминали са едва 36 часа.
сутринта сложиж две туби с гореща вода / в мъста/ и се надявам да повишат температурата на мъста ,което да подпомогне процеса.
ika
 
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Сеп 27, 2008 7:57 pm


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта

cron