Страница 1 от 1
ферментация
Публикувано на:
Пет Сеп 19, 2008 10:47 pm
от ggeonik
здравеите винари ,питам се дали мога да доливам съд в който в момента тече ферментация 5 ден с мъст която още не започнала да ферментира
Публикувано на:
Пон Сеп 22, 2008 7:14 am
от sstan
Зависи колко ти е изферментирала мъстта, но според мен в твоя случай не е желателно
Публикувано на:
Пон Сеп 22, 2008 9:50 am
от ggeonik
благодаря на sstan за препоръката само да уточня става въпрос за шардоне
Публикувано на:
Чет Сеп 25, 2008 6:36 pm
от simeonov_74
Здравейте. Аз съм начинаещ винар(за 3-та година)и чета за въпросното долививане ако може някой да ми поясни в какво се състои тази манипулация.
Публикувано на:
Пет Сеп 26, 2008 7:23 am
от sstan
Предполагам че ggeonik е искал да сложи мъст от грозде което е брал по-късно към първата, заради обема на съдовете си.