Страница 1 от 1

ферментация

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 19, 2008 10:47 pm
от ggeonik
здравеите винари ,питам се дали мога да доливам съд в който в момента тече ферментация 5 ден с мъст която още не започнала да ферментира

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 22, 2008 7:14 am
от sstan
Зависи колко ти е изферментирала мъстта, но според мен в твоя случай не е желателно

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 22, 2008 9:50 am
от ggeonik
благодаря на sstan за препоръката само да уточня става въпрос за шардоне

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 25, 2008 6:36 pm
от simeonov_74
Здравейте. Аз съм начинаещ винар(за 3-та година)и чета за въпросното долививане ако може някой да ми поясни в какво се състои тази манипулация.

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 26, 2008 7:23 am
от sstan
Предполагам че ggeonik е искал да сложи мъст от грозде което е брал по-късно към първата, заради обема на съдовете си.