ферментация

Тук е мястото за дискусии, коментари и проблеми относно елексира наречен ВИНО

Модератори: dcv, ilu6a

ферментация

Мнениеот ggeonik » Пет Сеп 19, 2008 10:47 pm

здравеите винари ,питам се дали мога да доливам съд в който в момента тече ферментация 5 ден с мъст която още не започнала да ферментира
ggeonik
 
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Сеп 19, 2008 10:21 pm
Местоположение: dobrich

Мнениеот sstan » Пон Сеп 22, 2008 7:14 am

Зависи колко ти е изферментирала мъстта, но според мен в твоя случай не е желателно
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново

Мнениеот ggeonik » Пон Сеп 22, 2008 9:50 am

благодаря на sstan за препоръката само да уточня става въпрос за шардоне
ggeonik
 
Мнения: 81
Регистриран на: Пет Сеп 19, 2008 10:21 pm
Местоположение: dobrich

Мнениеот simeonov_74 » Чет Сеп 25, 2008 6:36 pm

Здравейте. Аз съм начинаещ винар(за 3-та година)и чета за въпросното долививане ако може някой да ми поясни в какво се състои тази манипулация.
simeonov_74
 
Мнения: 10
Регистриран на: Чет Сеп 25, 2008 5:40 pm

Мнениеот sstan » Пет Сеп 26, 2008 7:23 am

Предполагам че ggeonik е искал да сложи мъст от грозде което е брал по-късно към първата, заради обема на съдовете си.
sstan
Site Admin
 
Мнения: 648
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 5:54 pm
Местоположение: Велико Търново


Назад към Всичко за виното

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта