Страница 1 от 1

Дестилатни виноматериали - проблеми!

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2008 2:41 pm
от Alambik
Хайде колеги да направим една градивна дискусия! Примера от скромната ми практика е следният:
Получих за изваряване 160 тона дестилатно вино, добре "ароматизирано" от плесен Aspergillus! При изваряването, аромата се концентрира естествено и дестилата замириса "от разтояние"! Колната, на която се извърши дестилацията не се отмириса дори и след измиване със сода. Въпросите са ми следните:
1. Как бихте запазили виното, ако осетите и констатирате такава зараза?
2. Как бихте действали? Ще изчистите виното или ще изчистите полученият дестилат по някакъв начин?
За най-лесно дестилата влезна в купажи, но не смятам, че това е правилният начин! Е, чакам идеи и отговори, които да бъдат полезни за всички!!! :D

МнениеПубликувано на: Съб Юни 21, 2008 8:26 pm
от vinoirakia
Усещам , че някой от сволач и пасмина-та ти ги е подал тези 160 тона-как да ги заобичаш :D :D :D
Не знам на какво е миришело, но единствено въглен ми идва в главата.
Колоната - за претопяване :twisted:

МнениеПубликувано на: Нед Юни 22, 2008 10:44 pm
от Alambik
Хахахааа :D Тайна Майна! Няма да споменаваме имена, че ще изгорят нечии златни медали и ритони! :D Въглена няма да помогне, ще вземе и малкото аромат, който е останал, а претопяването не свърши работа, аромата на плесен си остава! :D И аз незнам какво може да се направи, май трябва да почета даста химия!

МнениеПубликувано на: Пон Юни 23, 2008 5:43 am
от vinoirakia
Чети, докато си пииваш от Рубина на Левент :o